BABAVÁRÁS Q&A - első reakció, szülés, félelmek | Kata Baumgartner

INSTAGRAM: katabaumgar...
-
Ha valamit szeretnél nekem küldeni, kérlek ide címezd:
Baumgartner Kata - Special Effects Media
1054 Budapest, Akadémia utca 9. - Széchenyi utca 3.

Letöltés

Megtekintés
27,181

Megjegyzés

 • Tetszik a hozzáállásod, látszik, hogy jó helyen, szeretetben fog felnőni:D.

  Nagy DóriNagy Dóri2 hónapja
  • Hehe köszönjük

   Kata BaumgartnerKata Baumgartner2 hónapja
 • tiszteletre méltó, hogy őszintén beszélsz és nem rózsaszín valótlan képet festesz le. biztos sokaknak segít ez, hogy "nincsenek egyedül". le a kalappal és minden jót!

  e14anade14anad2 hónapja
  • Köszönöm, nagyon kedves!

   Kata BaumgartnerKata Baumgartner2 hónapja
 • Szerintem a társadalom pont azt követeli meg hogy anyaként is ugyanolyan nő legyen valaki mint anélkül...holott ez igy ebben a formában lehetetlen....másrészt A materialista megközelítés túlzásba vitele szerintem megöli az egyensúlyt.... A félelem és a stressz hatással van a magzatra. Szivás lehet egy olyan pocaklakónak lenni akinek édesanyja azon feszeng hogy megrePedt a bőre vagy valami màs külső dolgon ahelyett hogy boldog lenne a baba jelenléte miatt. Rengeteg nő meddő, akik csak álmodoznak arról hogy áldott állapotban lehessenek. Mások meg a kilóikat mérik. Valószínű aki tényleg akar gyereket az arra figyel amit akar, nem a testképére ahelyett. -és ez nem hanyagság magunkkal szemben hanem az egs fontossagi sorrend. Ez csak az én szerény velemenyem.....

  Sára CsibiSára Csibi2 hónapja
  • Azért , mert valaki terhes lesz érted TERHES nem várandós meg ilyenek és anya lesz nem édesanya megörülök mikor valaki ezt mondja magáról édesanya … na szóval attól nem szűnt meg nőnek lenni !! Igen kireped a bőr , ami nem szép kár azt mondani, hogy szép , mert nem az. Ettől még imádom a gyerekemet? IGEN, mindent megtennék és megteszek érte, de zavar, hogy megváltozott a testem. Attól, mert valakit zavar a terhességgél kapcsolatban valami, nem zárja ki ,hogy jó anya legyen és az anyaság sem öli ki a nőt! Amúgy meg az a szívás , hogy mindenki írhatja a bántó megjegyzéseit. Az jobb lenne,ha Kata felhízna100 kilóig és mondogatná, hogy kettő helyett eszem és ez van. Egyébként nyilván ahhoz se lenne senkinek semmi köze . Mindenki úgy élje meg az anyaságot, ahogy akarja/tudja. Mi meg nők tartsunk össze és segítsünk egymásnak , ha szükséges egyébként meg csöndben söprögessünk a saját házunk tájékán.

   Anett MátéAnett Máté2 hónapja
  • Köszönjük, hogy megosztottad velünk :D Neked most nem ment át a tartalom, de semmi gond, egyértelműen nem te vagy a célközönségem.

   Kata BaumgartnerKata Baumgartner2 hónapja
 • A pszichológusok azt mondják, hogy a szorongás legjobb ellenszere az aktív cselekvés. Ha elég erősnek érzed magad hozzá, azzal tudsz oldani a szülést övező félelmeiden, ha tájékozódsz. Akkor nem az ismeretlentől félsz és ugyanezért tudsz tenni azért, hogy minél kevésbé legyen rossz élmény. Sajnos Magyarországon erősen ajánlott is a botrányos szülészeti állapotok miatt és nem a tárgyi feltételekre gondolok, hanem a szülészeti erőszakra. Lehet, hogy ezért ajánlgatják annyian. 😉

  Eszter Dénes-NagyEszter Dénes-Nagy2 hónapja
  • @Kata Baumgartner Értem, mire gondolsz. Sajnos a tapasztalat azt mondatja velem, hogy ez a baba megszületése után csak fokozódni fog. Mindenkinek meglesz a véleménye mindenről is Egyszer egy néni csak azért állt meg a bicikliről és szállt le, hogy szóljon, hogy megfázik a 1,5 éves gyerek - talán volt időm kitapasztalni, hogy mennyire fázós. Egy másik meg az alapján közölte velem, hogy csodálatos anya vagyok, hogy a buszon épp békésen nézelődő gyerekből látott 2 percet. És ha éppen fáradtan látja, akkor pokolra velem? :D Jó vigyázni a nénikkel. :D Azt bezzeg elefelejtik az emberek, hogy megkérdezzék, hogy miben segíthetnek. Persze mindenkinek más a véleménye és az övé az igazi. :) Ezzel sincsen baj, ha a jó szándék tapintattal párosul. Ha kész leszel rá és kevésbé rázós témával kezdenél - és egyáltalán célod a szoptatás - akkor szívből ajánlom a Szoptatási tanácsadás kérdezz-felelek FB csoportot. Szuper szakemberek és szuper tapintatosak az adminok.

   Eszter Dénes-NagyEszter Dénes-Nagy2 hónapja
  • Igaz, ezzel nem lehet vitatkozni! Én is érzem legbelül, hogy csak ez fog segíteni és előbb utóbb rá is fogom venni magam, csak fontos, hogy ezt a saját tempómban tudjam megtenni, úgy, ahogy én befogadhatónak érzem. A gond azzal van, amikor az emberek ezt képtelenek felmérni és/vagy tiszteletben tartani és erőszakolják rád, mikor te még egyértelműen nem állsz készen rá! A szülészeti állapotokkal még bevallom egyáltalán nem vagyok képben, de utána fogok járni!

   Kata BaumgartnerKata Baumgartner2 hónapja
 • Ên is baromira rettegek a szülêstől. De olyan szinten, hogy most már az evès se megy igazán. 35.hêtben vagyok, 2 hete be kellett feküdnöm visszatartásra, mert beindultak a fájások, ott is szinte remegtem.a babát is fêltettem, hogy ne jöjjön mêg ki idő előtt, de a szülès maga isegrèmített. Mêg bent van, remêlem valahogy addigra mire tênyleg idő lesz, elmulik belőlem ez a hatalmas fêlelem

  Anikó DebityAnikó Debity2 hónapja
  • Kitartááááást, tudom, hogy semmit nem ér hogy ezt mondogatják az emberek, de az nekem mindig segít, ha érzem, hogy nem vagyok egyedül. Két nagyon egyszerű dologgal nyugtatom magam, az egyik, hogy ezt előttem néhány milliárdan már megcsinálták, a másik, hogy olyan gyorsan pörög az idő, ez a (legrosszabb esetben is) tizenhuszon óra elenyésző ahhoz képest, ami előtte, utána történik. Nyilván kimondva eszméletlenül soknak tűnik, hogy 10-20 órán keresztül szenvedsz és egy iszonyatos nagy mentális terhelés alatt vagy, de ha megnézed, hogy hogy peregnek a napok-hetek-hónapok, akkor valahogy könnyebb ezen átlendülni. Nagyon szurkolok, hogy minden rendben legyen! UI: csak a legsötétebbek gondolják, hogy a szüléstól való félelem bármilyen szinten minősít egy nőt, ne is foglalkozz ezzel :D

   Kata BaumgartnerKata Baumgartner2 hónapja
  • Ès ha valaki azzal jönne, hogy akkor minek szülök... AZÊRT MERT SZERETNÊK GYEREKET. de attól mêg bárkiből kijöhet az, hogy retteg

   Anikó DebityAnikó Debity2 hónapja
 • Szia Kata, Egy idős vagyok veled, hasonló életmódot élek mint Te - sok sport és egészséges étkezés (sajnos ez utóbbit nem tudom olyan szuperül betartani, mint Te, de igyekszem). Az egészséges tápálkozással sajnos csak másfél éve kezdtem komolyan foglalkozni, de életem legjobb döntése volt, mind külsőleg és belsőleg, csupán azt bánom, hogy későn ébredtem erre rá. Nagyon motiváló vagy számomra, ahogy az élet bármely területéről kapcsolatban beszélsz és vélekedsz nagyon inspiróló, főleg, hogy VALÓDI dolgokról beszélsz nemcsak a szépről és a jóról. Én írtam a hosszú kérdést az test és az új élet elfogadásról. Először is nagyon köszönöm, hogy megválaszoltad. Én még csak a tervezés fázisában tartok a projektnek, és tele vagyok félelemmel. A válaszod hatalmas löketet és erősítést adott, amiért nem tudok elég hálás lenni! Bevallom ilyen megközelítésből még nem gondoltam ezekre a változásokra, egy új, pozitív megvilágításba helyeztél számomra sokmindent, hogy ami más is lehet ugyanolyan jó, csak másképp. Szóval mégegyszer nagyon köszönöm! Tudom, hogy nem akarsz baba-vlogot, de remélem lesz még azért ilyen videó :)

  Violetta DankoVioletta Danko2 hónapja
  • Szia Violetta, de örülök, hogy írtál!! A te kérdésed nagyon közel állt hozzám és éppen ezért eszméletlenül örülök neki, hogy tudtál belőle egy kis erőt meríteni! Hidd el, mindenki tele van félelemmel, csak mind mástól félünk. Ez olyan nagy felelősség és akkora feladat, amivel korábban senki nem találkozott, ráadásul egy tök ismeretlen terep. Bárhova fordítja az ember fejét, folyamatosan azzal szembesül, hogy jaj ilyen is van? Hú ezt nem is tudtam.. (kezdve a legapróbb kis részletektől) Mi évek óta beszélünk a gyerek témáról és akkor vágtunk bele amikor 100% késznek éreztük magunkat rá, hát ahogy mondtam, nem lett kevésbé ijesztő tőle.. :D Szóval lényeg a lényeg: ne érezd magad gyengének vagy rossznak azért, mert tele vagy félelemmel. Egyszer azt fogod érezni, hogy a cél mindenen túlmutat, akkor meg az ember bármit kibír, max egy kicsit nehezebben és kínlódosabban! Bár személyes tapasztalattal csak néhány hónap múlva tudok szolgálni, a kiegyensúlyozott életmód szerintem óriási szerepet fog játszani a testem rendeződésében, úgyhogy a mozgás és a tudatos táplálkozás legjobb dolog, amit magaddal (illetve majd később a babával) tehetsz!

   Kata BaumgartnerKata Baumgartner2 hónapja
 • Én is így voltam az első babával abszolút kizartam a témát hogy áldott allpsasaotba vagyok, kB úgy a 7 hónapban kezdtem érdeklődni a dolog iránt.

  Su SlimeSu Slime2 hónapja
 • Szimpatikus pár vagytok, biztosan remek, talpraesett szülők lesztek, csak hallgass mindig ugyanígy a belső intuitív hangra az a legjobb nektek is a jövőre nézve (27 vagyok, a kisfiam 3 hónapos, nálunk is megy a mit és hogyan csinálják folyamatosan akarva-akaratlanúl és nekem is volt olyan pont, hogy leszaladnék a térképről,,,, pedig nagyon alázatos lettem, ő tölti ki nappalom-éjjelem tulzások nélkül ez ilyen és még egyedül is maradtam vele, mert apuka egy levesbetét (se)). A szülés felkészülésről annyit dióhéjban, hogy direkt szülés történeteket néztem nem a mese, hanem az ala nature versiont, használtam gát olajat,,, stb, de azt ami rád vár semmi nem fogja neked barátilag se reprezentatív formába vissza adni. Olyan lesz mintha szét akarna szakadni a tested mikro rövid pihenőkkel,,,, nem vicc,,,,,,,, én használtam labdát am ajánlom, a zuhany-kád se lehet rossz nekem az infúziós grátisz miatt nem lehetett stb... mivel 30 óra volt, abban az idő intervallumban volt minden amire nem vagyok büszke, teljesen méltóságot megsemmisitő procedúrák, de a végén már nem is fog érdekelni, felszabadító amúgy a pillanat amikor már megvan a baba, a legcsodálatosabb dolog lesz az életetekbe és mindent átfogsz értékelni ami fontossági sorrend volt anno.

  Anna SzaboAnna Szabo2 hónapja
 • Szia! Megkérdezhetem, hogy mit használsz a szemhéj belsődre sminknek? Highlighter? Köszi szépen!

  Sarolta Eszter DériSarolta Eszter Déri2 hónapja
  • Igen, highlighter! Dior Glow Face paletta fehér színe

   Kata BaumgartnerKata Baumgartner2 hónapja
 • Nagyjából ugyanott tartunk hetekben:) Engem nagyon tudtál motiválni, ha mozgásról vagy étkezésről volt szó. Remélem lesznek majd tartalmak a bombaforma eléréshez . ( nyilvanlesznekhaha) De nagyon örülök, hogy így alakult 😊😊 Sok sok egészséget!!!

  Noémi OstorháziNoémi Ostorházi2 hónapja
  • Biztoooos lesz, belecsapunk majd a lecsóba a gyerkőcökkel, hehe! Köszönöm és szuper babavárást! 😍

   Kata BaumgartnerKata Baumgartner2 hónapja
 • Nem is tudtam hogy kismama vagy:0 nem is tudtam hogy van párod:0 nagyon de nagyon régen láttalak már:0🖐🏻 nagyon egészséges életet kívánok neki^^ és neked is jó terhességet

  leaffyleaffy2 hónapja
  • Hehe, az egyik viszonylag friss, a másik kevésbé! :D Köszönjük szépen!

   Kata BaumgartnerKata Baumgartner2 hónapja
 • Ahogy arról beszéltél, Kevin hogy védelmezi majd a babát, bekönnyeztem 🥺❣

  Adrienn JurákAdrienn Jurák2 hónapja
  • En is!!!🥺🥺🥺

   Vivien KöblösVivien Köblös2 hónapja
  • Én is bekönnyeztem🥺🥲

   Rebeka LengyelRebeka Lengyel2 hónapja
  • Jajjjjjjj ne is mondd, egyszerűen nem tudom szavakba önteni, hogy mennyire várom!!

   Kata BaumgartnerKata Baumgartner2 hónapja
 • Engem mindig az nyugtatott meg a félelemmel kapcsolatban, hogy Nő vagyok aki arra "készült" hogy ki tudjon hordani és megszülni egy gyermeket akár egyedül is. Egyszerűen erre vagyunk kitalálva.😊 Legjobbakat nektek😚

  Csenge PeressényiCsenge Peressényi2 hónapja
  • Igen, ezt én is próbálom magamban tudatosítani! Nagyon köszönöm!!

   Kata BaumgartnerKata Baumgartner2 hónapja
 • Ez nagyon jó videó lett🥺🥺🥺❤❤❤❤❤

  Cynthia NeteCynthia Nete2 hónapja
  • Köszönöm szépen! ❤️

   Kata BaumgartnerKata Baumgartner2 hónapja
 • Jólesett ez az őszinte videó, sok olyan dologról beszéltél benne, ami engem is foglalkoztat. 🤍

  Gabriella MasznyikGabriella Masznyik2 hónapja
  • Köszönöm, nagyon jól esik a pozitív visszajelzés! 🤍

   Kata BaumgartnerKata Baumgartner2 hónapja
 • Ez a videó egy borzalmas, kétségbeesett kapálózàs :/ Eddig is látszott, hogy nem igazán gondoltátok át a gyerekvállalást, de ez tényleg több mint kínos. Miért töltesz fel szegény szerencsétlen gyerekedről ilyen videókat az internetre? Hogy mindenki tudja majd róla, hogy igazából te lányt akartàl, lesokkolt hogy terhes lettél, nem is bírsz a szülésre gondolni, azon gondolkodsz folyamatosan hogy hogyan préseld bele magad a kedvenc farmeredbe. Lehet, hogy nem önzőség az ha valaki szeretne jól kinézni és aláírom hogy lehet csinos anyukànak is lenni (én is jó pár ilyet ismerek) de te olyan szinten önközpontú vagy és annyira egyértelműen látszik hogy mennyire nem kellett neked gyerek, hogy csak imádkozni tudok a piciért, hogy az apukája felkészültebb legyen. Te csak divatból akartál gyereket, aztán jól lesokkolt hogy ez egy valós dolog. Remélem valahogy megérsz a feladatra mert ez most így elkeserítő a kisbabàra nézve. Nem a nagyközönségnek írom a kommentem, ne aggódj, tudom hogy úgyis törlöd őket, senki véleménye nem marad meg se itt se instagramon... Kapd össze magad Kata!

  Rebeka HarasztiRebeka Haraszti2 hónapja
  • Tényleg óriási bűn, ha egy anya nő is szeretne maradni... 🤦Istenem.

   Zsófi MaierZsófi Maier2 hónapja
  • Minden elismerésem, hogy időt szántál erre és köszönöm, hogy ennyire részletesen leírtad a véleményed! A (feltételezett) hölgy már többedik alkalommal írja le ezt nekem és sajnos nem gondolom, hogy egy ilyen szomorú lelkivilágon bármilyen logikus magyarázat segítene. Két dolgot még hozzátennék ehhez: 1) Soha nem hangzott el a számból, hogy lányt szeretnék és soha nem is volt ilyen gondolatom. Két videóval korábban beszéltem erről, bármikor visszanézhető. Az hangzott el a videóban, hogy én mindig is lányos anyukaként tudtam magam elképzelni. Ez nem egyenlő azzal, hogy kislányt szerettem volna, szimplán azt jelenti, hogy mivel én magam is "klasszikus" kislány voltam, sminkeltem boldog boldogtalant körülöttem, öltöztettem a Barbie babákat, ezért úgy éreztem magabiztosabban tudnék bánni egy kislánnyal. Emellett maximálisan egyetértek azzal, hogy tökéletesen rendben van, ha valaki a szíve mélyén valaki kislányt vagy kisfiút szeretne. 2) Úgy gondolom, hogy mindenkinek szíve joga eldönteni mennyire szeretné a környezetét beengedni a várandósság 9 hónapjába. Az, hogy nem beszélek bizonyos dolgokról nem jelenti azt, hogy nem érzem őket, vagy nem foglalkoztatnak, szimplán túl intimnek tartom ahhoz, hogy megosszam a nagyvilággal. Én szívesen elmondom, hogy frusztrál amit a tükörben látok de például soha az életben nem osztanék meg egy fotót a szülőszobáról és nem készítenék szüléstörténet videót, mert utóbbiak az én olvasatomban kizárólag ránk tartoznak. Ha valaki ezt felszínességgel és felkészületlenséggel azonosítja azzal szerintem csak és kizárólag a saját korlátoltságát mutatja meg.

   Kata BaumgartnerKata Baumgartner2 hónapja
  • Előszőr is leszögezném, hogy nem Kata védelmébe szeretnék lépni, azt hiszem ez szükségtelen. Inkább csak elmondanám,hogy én is szeretnék gyereket és teljesen úgy vagyok mindennel mint Kata, azonban köszi, jó anya leszek ;) egyreszt szerintem minden szülő ha titkon is, de vagy fiúra vagy lányra vágyik, mi ezzel a baj? Ha kiderül, hogy nem úgy alakult, ahogy szerette volna, nem szereti már a gyereket, vagy nem örül neki szerinted? Másrészt szerintem az sem egyedi eset, hogy valakit sokkol, megijeszt egy pozitív terhessegi teszt. Én pont ebben látom az érettséget, hisz ez azt jelenti, hogy fel tudja fogni az illető, hogy mekkora felelőséggel jár ez és mennyi változással. Továbbá, szerintem a legtöbb nő fél a szüléstől. Ebben megint nem látok semmi kivetnivalót. Nem látom, hogy bármi egyedi dolog lenne ebben. Sosem hallottam még olyat hogy van aki alig várja, max olyaz,hogy a végén már sehogy sem volt kényelmes és alig várták, hogy kint legyen a baba, de nem konkrétan a szülést, fájdalmat, küzdelmet várták... Az meg hogy a teste változik, és ez megviseli.... te sosem hallottál várandós nőt erről panaszkodni? Hogy bálnának érzi magát? Hogy be se fér az ajtón? Hogy fél, hogy szülés után milyen lesz a teste? Komolyan miről beszélünk? :D kata olyan dolgokról beszél, amiktől minden nő tart,ki jobban ki kevésbé... vagy a "félsz a szüléstől?" Kérdésre azt kellett volna válaszolni, hogy "nem, baromira várom,hogy megszakadjak a fájdalomtól!" ? Vagy a "mi visel.meg a legjobban?" Kérdésre "semmi, tök okés minden?". Maguk a kérdések voltak ilyen jellegűek, amikre nem sok nő válaszolna máshogy. És nyilván énközpontú válaszok jöttek, amikor róla kérdeztek, és arról, hogy ő hogy éli meg az állapotosságát....

   K ViktóriaK Viktória2 hónapja
  • Szerintem igen! A stílus és a mondanivaló is egy az egyben megegyezik. Most is nagyot ment!

   Kata BaumgartnerKata Baumgartner2 hónapja
  • @Kata Baumgartner O az Insta Rozi? :D Annyira nagyot mondott, hogy meg erre a nevre emlekszem is. Csak tud valamit.

   janka0907janka09072 hónapja
 • Hogy tudtál dolgozni, talpon lenni ilyen rosszullétekkel, amikről a másik videüdban meséltél?

  TylennaTylenna2 hónapja
  • Sokat aludtam, ha volt olyan program amit le tudtam mondani azt lemondtam, ahova mindenképpen el szerettem volna menni vagy nem tudtam halogatni oda Misi hozott-vitt és kevesebbet dolgoztam. Szóval nagyon csökkentett üzemmódban működtem.

   Kata BaumgartnerKata Baumgartner2 hónapja
 • Drága Kata!:) Az előző alacsonyabb intelligenciával rendelkező commentelővel ellentétben én teljesen biztos vagyok benne, hogy mindketten csodálatos szülők lesztek, és egy pillanatnyi kétely sincs bennem aziránt, hogy a legboldogabb gyermek növekedik napról napra a pocakodban.:) Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen nyitottan és őszintén beszéltél az érzéseidről, személy szerint nekem mindig sokat segítesz ezzel a tulajdonságoddal. Ami kifejezetten tetszett, hogy a terhesség “árnyoldalairó” is beszéltél, és nem akartad hatalmas rózsaszín felhőbe csomagolni cukorkákkal megfűszerezve. Köszönöm, hogy ma kitetted ezt a videót és a legjobbakat kívánom nektek!❤️

  alicealice2 hónapja
  • Köszönöm, nagyon kedves! ❤️

   Kata BaumgartnerKata Baumgartner2 hónapja